Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themasessie assetmanagement en duurzaamheid

25 januari | 1:00 pm - 6:30 pm

Op donderdag 25 januari 2018 vindt de themasessie assetmanagement en duurzaamheid plaats bij CMS in Den Bosch

Met als gastheer CMS asset management, gaat over assetmanagement en duurzaamheid. En dat is duurzaamheid ‘zonder geitenwollen sokken!’ Een jaar of tien vijftien geleden had duurzaamheid voor velen nog een wollig karakter. Tegenwoordig zitten we er midden in en beseffen we ons dat duurzaamheid over het voortbestaan van onze beschaving op onze planeet aarde gaat: Planet, People and Profit! We zitten midden in de transitie. Organisaties staan voor uitdagingen en kunnen kansen verzilveren om in hun primaire processen met hun assets duurzaamheidswaarde te realiseren. Dit kan gaan om bestaande assets, maar er ontstaan ook nieuwe behoeften, dus nieuwe functies die met gemodificeerde en nieuwe assets te verwezenlijken zijn.

Assetmanagement sluit aan bij de organisatiedoelstellingen en werkt integraal en verbindend. Assetmanagement zoals het bedoeld is, draagt bij aan het realiseren van de duurzaamheiddoelstellingen van organisaties en in een breder perspectief aan het realiseren van de duurzaamheidsambities van Nederland. Maar, hoe werkt dat dan? Dat is nou precies wat centraal staat in deze themabijeenkomst. Hoe geven organisaties er in hun context en praktijk invulling aan?

Met sprekers van Provincie Gelderland, DON Bureau en Gasunie en Arcadis doen wij inspiratie op en wisselen wij kennis en ervaringen uit die we mee kunnen nemen en toepassen in onze eigen organisaties en ons eigen handelen.

Het inhoudelijke programma is vanaf 13:00 tot 16:30 met vervolgens tot 18:30 borrel met gelegenheid tot doorpraten, netwerken en eventueel wachten tot de files afnemen.

Sprekers en onderwerpen

Peter van Riswijk, Provincie Gelderland: Duurzaam GWW, doet u ook mee?! Hoe is duurzaam GWW ontstaan, wat is de landelijke opgave, maar vooral: Hoe is men er bij Provincie Gelderland mee aan de slag.

Dirk Hopmans, DON Bureau: De openbare verlichting van provincie Noord-Holland in een keer om naar LED.

Leen Pronk, Gasunie Transport Services: De ‘kleinvoetigheid’ van assetmanagement. Hoe geeft Gasunie invulling aan het reduceren van haar CO2 voetafdruk. Vanaf organisatiedoelstelling tot aan concrete activiteiten

Niels van Geenhuizen, Arcadis: Verbinden is verduurzamen. Niels was in 2017 finalist van de verkiezing van de MVO-manager van het jaar en deelnemer aan de Noordpoolreis van topmensen van onder andere ING, NS en havenbedrijf Rotterdam. Niels gaat kort in op wat duurzaamheid voor Arcadis betekent en laat met inspirerende voorbeelden zien hoe dit leidt tot duurzamere, betere en efficiëntere projecten vanuit een groene bril.

Tussen de sprekers en onderwerpen door is er ruim de tijd om vragen te stellen, interactie en dialoog. Er zullen ook wat prikkelende stellingen aan het publiek worden voorgelegd. De momenten tussen de presentaties door worden verzorgd door Alex Roovers en Robert van Grunsven van CMS asset management.

Meld je aan via secretariaat@amnederland.nl

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
1:00 pm - 6:30 pm
Evenement Categorie:

Organisator

AssetManagement Nederland (AMNL)
E-mail:
secretariaat@amnederland.nl
Website:
www.amnederland.nl

Locatie

CMS
The Art of Living Well, Het Sterrenbeeld 25
's-Hertogenbosch,5215 MKNederland
+ Google Maps
Website:
www.cmsassetmanagement.nl

Gegevens

Datum:
25 januari
Tijd:
1:00 pm - 6:30 pm
Evenement Categorie:

Organisator

AssetManagement Nederland (AMNL)
E-mail:
secretariaat@amnederland.nl
Website:
www.amnederland.nl

Locatie

CMS
The Art of Living Well, Het Sterrenbeeld 25
's-Hertogenbosch,5215 MKNederland
+ Google Maps
Website:
www.cmsassetmanagement.nl