Wat gaat het komende jaar brengen | Inrichting IAM NL in 2018

Beste Assetmanagement collega’s,

met de oliebollen en het vuurwerk achter de rug, ligt er een uitdagend en mooi 2018 op ons te wachten. Voor AMNL betekent dit het jaar van de overstap naar IAM NL.

Tijdens het jaarcongres van 2017 is bekend gemaakt dat de oprichting van IAM Nederland een feit is. IAM Nederland is de nederlandse vereniging binnen het internationale netwerk van assetmanagement professionals, The Institute of Asset Management (IAM).

 

De oprichting van IAM NL

De themasessies en het jaarcongres die wij als leden van AMNL in de afgelopen jaren gezamenlijk organiseren blijven we doen. Hiervoor moet je lid worden van IAM NL. De huidige leden van AMNL hebben voor de kerstperiode een mail ontvangen over de overstap als lid van AMNL naar IAM NL.

Bovenop de activiteiten van AMNL kunnen de ingeschreven leden van IAM NL maken van:

  • Een groter (inter)nationaal netwerk;
  • Toegang tot meer kennis en kunde op het kennisportaal van het IAM;
  • Mogelijkheid tot deelname aan internationale commissies en werkgroepen binnen IAM;
  • Korting op IAM-publicaties, producten en evenementen;
  • Assets magazine en nieuwsberichten;
  • Korting op examens IAM certificate en IAM-diploma;
  • Mogelijkheid om lid te worden van IAM NxtGen Plus, boost in persoonlijke ontwikkeling voor young professionals.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, je hoeft dus niet lid geweest te zijn van AMNL om lid te kunnen worden van het IAM en de nederlandse afdeling. Onderaan dit bericht staat meer informatie hoe je lid kunt worden van IAM NL.

 

De inrichting van IAM NL in 2018

In 2018 stappen wij over naar IAM NL. Op dit moment ontwikkeld het IAM de nieuwe website waar ook de informatie over de nederlandse activiteiten zal worden gedeeld. Deze website van AMNL houden we in ieder geval de komende periode in de lucht zodat de presentaties van de afgelopen jaren op het ledenportaal beschikbaar blijven.

Evenementen

Een belangrijke doelstelling is het verbinden van assetmanagement professionals over de sectoren heen. Net als de voorgaande jaren worden dit jaar meerdere themasessies en een jaarcongres georganiseerd. Kijk op de evenementenkalender voor het jaarprogramma.

Communicatie

Via de website en op social media worden wetenswaardigheden over assetmanagement als professie. Presentaties, interessante artikelen, sfeerimpressies et cetera. Interessante artikelen of zelf een blog geschreven. Deel deze bijvoorbeeld op de Linked IN groep.

Werkgroep AM landkaart

Sinds de zomer van 2017 is gestart met ontwikkeling van een landkaart met daarop een overzicht van kennisplatforms op het gebied van AM in Nederland. Dit met als doel om één overzichtelijke vindplek te creëeren waar welke AM kennis wordt gedeeld. Op het jaarcongres bij TenneT is al de eerste versie van deze landkaart gedeeld. Interesse om mee te helpen aan de landkaart? Laat het ons weten.

 

Inschrijven als lid van IAM

Voor meer informatie over The Institute of Asset Management, zie https://theiam.org/.

Bij vragen kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden of via secretariaat@amnederland.nl

Veel van ons maken goede voornemens, zo gedijen sportscholen financieel goed op actievelingen in januari die de rest van het jaar ‘slapende’ leden zijn. Vaak is de laatste week van januari een goede graadmeter voornemens voor het nieuwe jaar ook duurzame voornemens zijn. Laat de eerste themasessie van 2018 op 25 januari toevallig ook net over duurzaamheid gaan. We zijn benieuwd hoeveel er dan nog overeind staan.

Met vriendelijke groet, het bestuur van IAM Nederland

Bob Okhuijsen, Hans Jooren, Marianne van Scherpenzeel, Hjalmar Boon, Maarten Noom, Bram Alkema  en Peter Dourlein