IAM Nederland opgericht

Tijdens het jaarcongres van 12 oktober is bekend gemaakt dat de oprichting van IAM Nederland een feit is. IAM Nederland is de nederlandse vereniging binnen het internationale netwerk van assetmanagement professionals, The Institute of Asset Management (IAM).

Vanaf nu hebben leden van AMNL de mogelijkheid om onderdeel te zijn van een wereldwijd netwerk van assetmanagement professionals en hebben wij vanuit het samenwerkingsverband AMNL de volgende stap gezet in verbinden en professionaliseren van assetmanagement in Nederland.

Als bestuur van AMNL hebben wij dit voorjaar onderzocht welke voordelen het voor AMNL leden en assetmanagement professionals in Nederland heeft om AMNL over te laten gaan in IAM Nederland. In juni hebben wij een inventarisatie uitgevoerd onder de leden van AMNL. Hierbij hebben wij een zeer grote en positieve respons gehad vanuit de leden. Voor ons als bestuur een duidelijke bevestiging dat de stap naar IAM NL een goede is en gedragen wordt door de leden van AMNL.

Welke voordelen biedt de oprichting van IAM NL?

De themasessies en het jaarcongres die wij als leden gezamenlijk organiseren blijven we doen. Daar bovenop de leden van IAM NL vanaf 2018 gebruik maken van:

  • Een groter (inter)nationaal netwerk;
  • Toegang tot meer kennis en kunde op het kennisportaal van het IAM;
  • Mogelijkheid tot deelname aan internationale commissies en werkgroepen binnen IAM;
  • Korting op IAM-publicaties, producten en evenementen;
  • Assets magazine en nieuwsberichten;
  • Korting op examens IAM certificate en IAM-diploma;
  • Mogelijkheid om lid te worden van IAM NxtGen Plus, boost in persoonlijke ontwikkeling voor young professionals.

De komende periode zullen wij u op de hoogte houden over de ontwikkelingen rondom de inrichting van IAM Nederland en de wijze waarop u lid kan worden van the Institute of Asset Management en de nederlandse netwerk hierbinnen.

Voor de rest van 2017 zijn leden van AMNL van harte welkom op de themasessie Duurzaamheid en assetmanagement op 29 november bij CMS Assetmanagement in Den Bosch.

Voor meer informatie over The Institute of Asset Management, zie https://theiam.org/.

Bij vragen kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden via secretariaat@amnederland.nl

Met vriendelijke groet, Het bestuur van IAM Nederland

v.l.n.r. Maarten Noom, Peter Dourlein, Bram Alkema, Hans Jooren, Marianne van Scherpenzeel, Bob Okhuijsen en Hjalmar Boon.