Themasessie Digitalisering op 24 mei 2018

Op donderdag 24 mei vindt de themasessie Digitalisering plaats. Ditmaal is ProRail de gastheer met als locatie het Railcenter in Amersfoort. Het opleidingscentrum voor de nederlandse spoorsector.

De digitale transitie is disruptief en heeft in diverse sectoren tot grote veranderingen geleid. Hoe raakt de digitale transitie de wereld van de assetmanagement professional? Hierbij gaat het niet alleen over de digitalisering van de informatie stromen die nodig zijn voor het steeds verder verbeteren van assetmanagement, maar ook de digitalisering van de assets en assetsystemen zelf.
De middag is gevuld met interessante sessies met veel ruimte voor interactie:

Thymo van den Brug (ProRail), Jaap Bakker (RWS) en Arjen Adriaanse (Arcadis) gaan met elkaar en het andere deelnemers in discussie over het verzamelen en verwerken van data ten behoeve van het uitvoeren en het verbeteren van asset management. Hoe kan je weten wat je wilt verzamelen? Kan je ook gebruik maken van Big Data? En hoe verwerk je data tot zinvolle informatie waar je beslissingen op neemt?

Sidney Stokkers (KLM E&M Engineering) presenteert ons Wat de uitdagingen zijn bij de implementatie van Big Data in de ontwikkeling van Predictive Maintenance voor een airline.

Hilbrand Kuiken (Royal HaskoningDHV Assetmanagement Multinationals) neemt ons onder titel: ‘BIM in use’ mee in de ontwikkeling van het gebruik van BIM dat met toevoeging van real time data en internet of thing echt een vlucht gaat nemen voor operations, maintenance en asset management.

Maarten Noom (Enexis Asset Management) zal ons laten zien hoe de assets zelf ook steeds meer verdigitaliseren onder de titel: Het digitale distributienet

Tussen de presentaties is er tijd voor vragen en dialoog en worden prikkelende stellingen aan het publiek voorgelegd, verzorgd door Ferry Visser (Stork Asset Management Technology).

We beginnen om 13:00 uur. Inloop met koffie en wat er bij vanaf 12:30. Na het inhoudelijke programma van 13:00 tot 16:30 is er tot 18:30 een borrel met gelegenheid tot doorpraten en netwerken.

Wil je graag een collega op dit expertise gebied meenemen, dan kan je deze uiteraard uitnodigen en zich laten aanmelden voor de themabijeenkomst.
Nog niet aangemeld? Meld je aan via secretariaat@amnederland.nl