amnederland

Ooglaseren kosten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun ogen te laten laseren, zodat zij niet langer afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen. Nadat een ooglasering is uitgevoerd, kun je alles weer doen, zonder dat je speciale maatregelen hoeft te nemen. Zwemmen kan gewoon zonder lenzen, je hoeft niet steeds de bril op te zetten om een stuk tekst te lezen en de wereld ziet er gewoon weer een stukje toegankelijker uit. Het laten laseren van de ogen is een oplossing die kosten met zich meebrengt. De ooglaseren kosten worden soms hierbij niet vergoed door de verzekering. Alleen wanneer u een aanvullende verzekering heeft, kan het laseren van de ogen in het pakket zijn opgenomen. 

Een ooglaser behandeling is pijnloos, doordat het oog met druppels wordt verdoofd. Het kan tevens helpen bij het aanpakken van aandoeningen zoals verziend- of bijziendheid en wanneer er sprake is van een cilinderafwijking. De laserstraal die wordt gebruikt om de correctie uit te voeren past de vorm van het hoornvlies aan, waardoor deze aandoeningen verdwijnen.  Er zijn verschillende technieken beschikbaar om een ooglaserbehandeling uit te voeren. Welke het meest geschikt is, wordt vaak bepaald nadat er een vooronderzoek is uitgevoerd. 

Verschillende technieken 

De meest voorkomende behandelingen in Nederland zijn de SMILE, Lasik en LasekPRK behandeling.  Bij de SMILE methode wordt er een klein sneetje gemaakt in het oog waarna men overtollig weefsel verwijderd. De Lasik methode werkt op een vergelijkbare manier alleen wordt er dan een sneetje gemaakt aan de zijkant van het oog, waardoor er een soort flap ontstaat dat na de behandeling weer dichtgroeit. Bij de LasekPRK behandeling wordt de toplaag van het hoornvlies verwijderd en vervolgens wordt het hoornvlies bewerkt tot het de juiste sterkte heeft. In samenspraak met de behandelende arts wordt voor een van deze methoden gekozen. 

Wat kost het ooglaseren? 

De kosten voor het laten laseren van de ogen lopen nogal uiteen. Welke methode wordt gebruikt voor het ooglaseren, zal voor een groot deel de kosten bepalen. Gemiddeld betaalt men voor een LasekPRK  of Lasik behandeling rond de €1200,-, terwijl de SMILE behandeling zo’n €400,- duurder is. Informeer naar de tarieven bij https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/.