amnederland

Hoe kun je de kwaliteit van leidingwater verbeteren?

Water is leven. Dat geldt voor water in drinkflessen, maar ook voor water dat uit de kraan komt. De meeste mensen zullen niet snel aan het woord ‘leidingwater’ denken als ze hun glas met bronwater of mineraalwater gevuld hebben, maar toch wordt ons drinkwater steeds vaker uit de kraan gehaald. Leidingwater kan behoorlijk wat schadelijke stoffen bevatten, zoals chloor en fluoride. In dit artikel vertellen we je hoe je de kwaliteit van leidingwater kunt verbeteren.

Bepaal wat er in het water zit

Ten eerste is het belangrijk dat je weet welke stoffen er in het water zitten. Als je weet wat voor soort water je in huis haalt, kun je beter bepalen wat je moet doen om de kwaliteit ervan te verbeteren. De meeste gemeenten testen regelmatig het drinkwater en publiceren de resultaten hiervan.

Voer zelf ook testen uit

Naast het lezen van de testresultaten is het ook belangrijk dat je zelf regelmatig een watertest uitvoert. Dit kan door een water test kit te kopen bij de bouwmarkt of online. Met deze test kun je nagaan of het water in huis voldoet aan de Nederlandse normen. Mocht je constateren dat er iets mis is met het drinkwater in huis, neem dan contact op met de waterleverancier. Zij kunnen je meestal vertellen wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen.

Een waterontharder verbetert de kwaliteit van je leidingwater

Een waterontharder is een apparaat dat je aansluit op de waterleiding. Het apparaat zorgt ervoor dat het water in huis minder hard wordt. Dit is goed voor de kwaliteit van je leidingwater, maar ook voor je apparaten, zoals de wasmachine en de vaatwasser. Een waterontharder vermindert namelijk de kans op kalkaanslag in je apparaten. Een waterontharder kopen in Rotterdam bij bijvoorbeeld Waterontharder24 is een goede maatregel om te nemen.

 

Al met al is het belangrijk dat je weet wat er in het water zit en hoe je de kwaliteit ervan kunt verbeteren. Door regelmatig een watertest uit te voeren, weet je zeker dat het water in huis veilig is. Mocht er toch iets mis zijn met het drinkwater, neem dan contact op met de waterleverancier. Een waterontharder is ook een goede aanvulling op het verbeteren van de kwaliteit van het leidingwater.