amnederland

Dit zijn de dingen die je nog niet wist over werken in de thuiszorg

Dat werken in de zorg zwaar kan zijn, weten we allemaal. Waar vaak minder over wordt gesproken, zijn de voordelen die werken in de zorg met zich meebrengt. Werken in de zorg is namelijk niet alleen heel zwaar, maar ook heel erg leuk. Het kan zomaar zo zijn dat je nog helemaal niet op de hoogte bent van wat deze voordelen zijn. Er zijn huishoudelijke hulp vacatures genoeg, dus het is goed om de voordelen te weten. Dus ben jij benieuwd naar wat een aantal pluspunten zijn aan in de zorg werken? Lees dan snel verder. 

1. In de thuiszorg werken veel jongeren


Een voordeel van in de zorg werken, is dat er veel jongeren werken. Dit is voordelig, want dit zorgt voor veel diversiteit op de werkvloer. Bij veel banen hoor je dat er voornamelijk mensen werken die wat ouder zijn en voldoende ervaring hebben. Het kan dan zomaar zo zijn dat hier hooguit een of twee twintigers werken. Dat wil je niet als bedrijf, want frisse wind is enorm belangrijk. Als je in de zorg gaat werken, weet je met 100% zekerheid dat je in een jong team terecht komt. Natuurlijk werk je niet met alleen jonge mensen, want het is hartstikke gevarieerd. 

2. De thuiszorg is redelijk flexibel


Een ander groot voordeel van werken in de zorg is dat het heel erg flexibel is. Je hebt vaak geen vaste tijden, dus je hoeft niet steeds je schema om te gooien voor werk. Het kan zomaar zo zijn dat je de ene dinsdag een avonddienst hebt en de andere dinsdag lekker kan chillen op de bank met Netflix aan. Hoe dit kan? Dat is heel simpel. Vaak hoor je van het werken in een verpleeghuis dat de diensten vast staan. Dat komt doordat er waarschijnlijk 1 iemand steeds de planning maakt. Bij de thuiszorg werkt dat net even anders. In de meeste gevallen maakt het team zelf namelijk de planning. Je kunt het dus zo flexibel maken als dat je zelf wilt. 

3. De thuiszorg is veel uitdagender dan je denkt

Vaak hebben mensen een beeld over de thuiszorg die helemaal niet overeenkomt met de werkelijkheid. Zo wordt er vaak gedacht dat je alleen even iemand thuis gaat wassen en vervolgens weer pleite gaat. Dit is helemaal niet het geval. Het is juist zo dat de thuiszorg een enorme uitdaging kan zijn. Dit komt onder andere doordat in deze moderne tijd mensen vaak langer thuis blijven wonen. Hierdoor voeren mensen die in de thuiszorg werken vaak ook medische taken uit die het ziekenhuis vroeger praktiserend. Uitdagend is de thuiszorg dus zeker. Dat je je gaat vervelen, is iets waar je niet bang voor hoeft te zijn. Dat scheelt in ieder geval.