amnederland

Wat is ACT en wat kan het voor mij betekenen

ACT, of Acceptance and Commitment Therapy, is een vorm van therapie die gericht is op het huidige moment en het accepteren van moeilijke emoties. ACT training omvat het leren van ACT principes en praktijken, vaak via workshops of cursussen. ACT is effectief gebleken bij de behandeling van verschillende geestelijke gezondheidsproblemen, zoals angst, depressie en middelenmisbruik. Tijdens de ACT training leren therapeuten technieken als yoga en mindfulness oefeningen om mensen te helpen hun gedachten en emoties zonder oordeel te accepteren. ACT benadrukt ook het identificeren van persoonlijke waarden en het stellen van zinvolle doelen die in overeenstemming zijn met die waarden. Uiteindelijk beoogt ACT-training de psychologische flexibiliteit van een individu te vergroten voor een bevredigender leven.

Wat kan ACT training voor je betekenen?

ACT training kan een waardevol hulpmiddel zijn voor individuen die persoonlijke groei en verbeterd welzijn nastreven. ACT opleiding Amsterdam biedt workshops en trainingen voor zowel professionals als leken die ACT in hun leven willen integreren. Door ACT kunnen individuen leren in het huidige moment te leven en te handelen naar hun waarden, wat uiteindelijk leidt tot meer geluk en vervulling. ACT-training kan mensen helpen los te komen van niet-helpende patronen, beter om te gaan met stress, relaties te verbeteren en hun doelen te bereiken. Of je nu een therapeut bent die ACT in je praktijk wil opnemen of gewoon iemand die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling, ACT opleiding Amsterdam kan nuttige vaardigheden bieden om de uitdagingen van het leven het hoofd te bieden.

Verschillende soorten ACT trainingen

ACT-training kan in verschillende settings en voor uiteenlopende doeleinden worden toegepast. Zo is aangetoond dat ACT effectief is bij de behandeling van verslaving door mensen te helpen hun waarden te verduidelijken en verbintenissen aan te gaan om drugsgebruik te vermijden. ACT-training van Invivo Act Academy kan ook gebruikt worden voor ouders en kinderen, waarbij de nadruk ligt op het beter omgaan met moeilijke emoties en het bevorderen van communicatie binnen het gezin. In Amsterdam wordt ACT-training aangeboden door Invivo Act Academy in verschillende klinieken en adviescentra. Mensen kunnen echter ook online toegang krijgen tot ACT-hulpmiddelen of ACT-workshops en -seminars bijwonen. Over het geheel genomen biedt ACT-training een evidence-based benadering om positieve verandering in iemands leven tot stand te brengen. Het volgen van een training heeft dus veel positieve invloeden op je leven. Zo kun je er weer met volle vaart tegenaan en wordt je niet tegengehouden!